» hl.str. > hudba > repotáž

BŘEZEN 2004

19/03/04

Karyho Narozeniny

V pátek jsem se vydali já, Kary a Mr. Anděl do Brna. Hráli jsme v diskotéce La Grotta a co se týče návštěvnosti byl to dost průšvih. Dostali jsme již předem signály, že to není dobrý nápad pořádat reggae akci V Boby centru, ale my jsme ji neorganizovali.

Náš kamarád Paco to chtěl zkusit, doufaje, že si lidé dají říct. Nedali!!! A je to velká škoda, protože na mne to místo i prostředí udělalo hodně příjemný dojem. Co bychom v Praze za takový podnik dali. Smutnější je to o to víc,že ty hlavní důvody, kterými mi kamarádi z Brna vysvětlovali malou účast nebyly opodstatněné. Možná, že do klubu je potřeba projít prosklenou halou s kobercem, ale to je to jediné, co je potřeba udělat. Dál už pokračuje úplně normální "diskoška" s příjemnými cenami.

Bylo nás málo, bylo to smutné, ale těm co přišli rozhodně smutno nebylo. Díky vám všem, co jste dorazili a zatancovali, což nakonec byli téměř všichni.

14/03/04

Wakata

Jenom v krátkosti bych chtěl zmínit, že Wakata byla velmi vydařená. Onehartman s Martinem(Scareface) se postarali o první půli večera mimořádně dobře. Hlevně náš host Scareface (či Tracy?) nás mile překvapil. Dalším překvapením byl příchod K. Kalabash(e) a B. Black(a).

Když jsem šel hrát, tak už příjemně zaplněná Wakata stála na nohou!!! Snad jsem to ani nepokazil a myslím, že ani ne po půlhodině se dva výše jmenovaní zpěváci zapojili do show a už to jelo...:-). "Forward Jah Jah Forward" a další písně v angličtině i francouzštině (juch,juch,juch). S Oneheartmanem jsem se shodli, že svoje pecky mouhou zpívat takřka do jakéhokoliv riddimu.

Ještě jedním, podle mne dobrým hodnocením, je účast Irie Memby až do samého konce akce. Nestává se často :-).
Samozřejmě díky všem, co chodí a přišli opět a všem "dolňákům", co přišli k nám na West Side.

06/03/04

Let It Roll V.

V pátek proběhl pátý ročník akce Let It Roll ,tak si zde dovolím napsat několik řádků:
Já jsem začínal hrát. Omezím se proto na naši scénu, jinde jsem téměř nebyl. Začal jsem ve 21.00 hezky v klidu do prázdného sálu. Přišel Kary, ujal se mikrofonu (chtěl bych ho pochválit, přišel opravdu včas) a lidé se začali trousit, zastavovat, poslouchat a pařit. Myslím, že jsme se celkem dobře zhostili rozjezdu párty a o půlnoci jsme předali mikrofony lepším a zkušenějším.

Zpěváci King Kalabash & Baron Black jsou výborní individuálně a dohromady mají secvičené takové pecky, že opravdu nelze jen tak stát a poslouchat. Díky oběma za koncertní vystoupení.

Po nich nastoupili podle programu SENSI MOVEMENT z Německa. Líbily se mi pecky které pouštěli, ale vadilo mi, že si ani jednu z nich neposlechnu. Jejich Dj (Mc) každou z nich přeřvával a po celou dobu jejich vystoupení nepřestal. Celou dobu hráli hoši ostřejší dancehall akorát při střídání selectorů jsme mohli slyšet, že taky vědí co je to "One Love" a tak ji pustili přímo od Boba. Pecka to není nic moc a celé mi to vyznělo trapně, spíše jako politické prohlášení ve smyslu:"Nezapomeneme". A rychle zpátky k dancehallu. Na konci sice pustili pár reggae věcí, ale vesměs předělávky pop hitů, a navíc úplně divné verze. Sunshine reggae byla hroznáááá!!!!

Celý večer uzavírali Bingi-Dem a hráli moc pěkně. Také lidé se opět poscházeli, ale bohužel už na jejich počtu byla znát pokročilá hodina.

Byl jsem se juknout na chvíli na Mickeyho Finna, ale osobně si myslím, že to dole mělo příšerný zvuk. Basy děsně moc, výšky a středy zněly jak z jiných reproduktorů. a ty sloupy, to jsem vůbec nepochopil, proč od půlky sálu nejde stát tak, aby vám jednu stranu soundu nestínil tlustý betonový sloup. Kluci nezlobte se na mě, ale to je HLOUPOST.

Dole ve sklepě jsem ani nebyl, stydím se a Kaliuga Soundu se omlovám.

Závěrem jen dodám, že jsem se dobře bavil a myslím, že akce měla dobrou úroveň. Za 150 korun se podle mne lepší program udělat ani nedá. Škoda jarních prázdnin, dle mého názoru, mohly za nízkou návštěvnost ze všeho nejvíc.(Bun Dem, taky bych chtěl jarní prázdniny)

P.S.: Zvláštní poděkování posílám všem z čajovny (vy víte komu!) za podporu, kterou nešlo přehlédnout!!! BIG UP!!!

sipka zpet nahoru
TOPlist Valid XHTML 1.0!