» hl.str. > hudba > článek
10/04/05

Taky jsem měl doma vzduchovku aneb
Sizzla propuštěn po čtyřech dnech policejních výslechů

Reggae hvězda Sizzla Kalonji byl 21. března propuštěn z policejní vazby. V té strávil čtyři dny v rámci operace Kingfish.

Sizzla byl vzat do vazby poté, co policie s vojáky prohledala jeho pozemek, známý též jako Judgement Yard v August Townu, a našla zde 13 těžkorážných zbraní, zásobníky s municí a několik zbraní lehké ráže.

Během akce minulý čtvrtek 17. března našla policie šest pušek AK47, tři ostřelovací pušky, jednu pušku M16, dvě pistole a jeden samopal. 23 zásobníků do AK47, 31 zás. s náboji (9mm), čtyři zás. do M16, dvě neprůstřelné vesty a tlumič zahrabaný v kurníku.

V souvislosti s nálezem obvinila policie tři muže z nedovoleného ozbrojování jelikož u nich našla náboje.

Již dříve tohoto roku byl Sizzla, vlastním jménem Miguel Collins, odsouzen k patnáctidennímu trestu ve vězení za drzé odmítnutí veřejných prací, které mu byly uloženy za klení a nevhodné výrazy, které použil na podiu během oblíbeného East Festu v St. Thomas na štědrý den minulého roku. Po vystoupení byl převezen do cely na policejní stanici Morant Bay, kde strávil déle než hodinu, než za něj organizátoři Morgan Heritage zaplatili kauci.

Policie na ostrově Barbados požádala tamějšího ministra vnitra, aby zakázal Sizzlovo vystoupení na prvním místním Reggae Splashi (8.-10. dubna). 25. února bylo oznámeno, že místo něj vystoupí Morgan Heritage a Luciano, ale organizátoři uvedli jeko důvod zdvojený booking, nikoli jeho problémy se zákonem. Zřejmě chtějí předejít jakémukoliv pobouření i přes ujištění jednoho z organizátorů Andrew Newtona z Bashment House Promotions, který potvrdil, že "Bajans" (označení obyvatel Barbadosu) Sizzlu milují.

V říjnu minulého roku obyvatelé August Townu na Jamajce demonstrovali proti přítomnosti Sizzly ve své komunitě a obvinili ho, že do města přivádí špatné lidi.

sipka zpet nahoru Článek převzat z Jahworks.org
autor: Street Sweeper (24/03/05)
volně přeložil General Kryshpeen
Zveřejněno se svolením. Původní článek www.jahworks.org/sizzla_march05.htm

TOPlist Valid XHTML 1.0!